Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeirabröd

 
Skriv ut

Kallas också Bolo Do Caco. På Madeira blir man ofta bjuden på detta, innan man får in sin beställning på en restaurang. Där använder man oftast sötpotatis men det är inte alltid så lätt att få tag på det här. Jag tycker det går utmärkt med vanlig potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Spara kokvattnet till degspad. Pressa potatisen. Rör ut jästen i lite av vätskan, häll över resten. Blanda i potatis och salt. Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen. Arbeta degen ordentligt och jäs den övertäckt i 1 tim Tag upp degen på bakbordet och använd resterande mjöl. Dela i 6 lika delar. Kavla ut varje del till en rund kaka ( 20 cm stor ) och lägg 2 på varje plåt. Låt jäsa i 30 min Grädda i 250 gr i 12 - 15 min. Låt svalna utan duk
  2. När brödet skall ätas: Klyv bröden och bred på vitlöksmör, gärna extrakryddat med örter och lite balsamvinäger. Lägg ihop delarna igen och rosta några minuter i ugnen. Skär bröden försiktigt i tex. 6 snibbar. Ät dem varma och njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.