Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Madeirakyckling.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god och snabb rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, nymald svartpeppar och krossad rosépeppar. Bryn köttet runt om. Späd med madeira, lägg på lock och låt filéerna sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Under tiden: ansa och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Stek alltsammans i matfett tills den vätska som bildas kokar bort och svampen fått färg. Ta upp kycklingfiléerna. Rör ner crème fraichen i madeiraskyn och späd med buljong/vatten. Koka ihop såsen tills den blir lagom tjock. Strimla och blanda ner pimenton i såsen. Tillsätt den stekta svampen och löken.
  2. Servera enbart med en blandad sallad och bröd eller med ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.