Madeirakyckling med gul bulgur

Bulgur är krossat vete med massor av näring och lågt GI, och ett mycket bra alternativ till exempelvis ris.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ chilifrukt
1 msk rapsolja
1 dl vatten
3 msk madeiravin eller rött vin
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk soja
2 lagerblad
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 burk hela champinjoner (400 g)
1 burk lätt crème fraiche (2 dl)

Gul bulgur:
2 dl bulgur
2 dl gröna ärter
2 tsk gurkmeja

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
920
Sparat:
9

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka chilin.
Fräs kycklingen med löken, vitlöken och chilin i oljan i en teflonpanna.

Tillsätt vattnet, vinet, senapen, honungen, sojan, lagerbladen, kryddorna och champinjonerna.
Låt koka ca 10 minuter på svag värme.
Tillsätt crème fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter.

Koka din bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda därefter i ärter och lite gurkmeja för färgens skull.

Servera kycklinggrytan med bulgurn.

LIKNANDE RECEPT

av amoz
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.