Madeirakyckling med gul bulgur

Bulgur är krossat vete med massor av näring och lågt GI, och ett mycket bra alternativ till exempelvis ris.

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ chilifrukt
1 msk rapsolja
1 dl vatten
3 msk madeiravin eller rött vin
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
2 msk soja
2 lagerblad
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 burk hela champinjoner (400 g)
1 burk lätt crème fraiche (2 dl)

Gul bulgur:
2 dl bulgur
2 dl gröna ärter
2 tsk gurkmeja

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
872
Sparat:
9

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka löken, kärna ur och hacka chilin.
Fräs kycklingen med löken, vitlöken och chilin i oljan i en teflonpanna.

Tillsätt vattnet, vinet, senapen, honungen, sojan, lagerbladen, kryddorna och champinjonerna.
Låt koka ca 10 minuter på svag värme.
Tillsätt crème fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter.

Koka din bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda därefter i ärter och lite gurkmeja för färgens skull.

Servera kycklinggrytan med bulgurn.

LIKNANDE RECEPT

av amoz
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.