Om du gillade 'Kladdig chokladtårta med vitchoklad' kommer du älska denna tårta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24 cm dia.). Lägg åt sidan.
- Sila ihop mjöl kakao, bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar? det är för att skapa en luftigare botten som inte blir torr).
- Blanda gräddfil och vatten i en liten skål.
Vispa smör och båda det bruna och vanilga sockret lätt och fluffigt (ca 4 min). Vispa i ett ägg i taget (vänta tills ägget blandats i väl innan nästa tillsätts). Tillsätt choklad och vanilj, vispa endast tills de blandats i väl.
- Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i de torra ingredienserna i tre omgångar, häll i gräddfilen mellan omgångarna (så det blir varannan).
- Häll smeten jämnt i formarna och stoppa in i ugnen i 30-35 min, tills tandpetaren kommer ut torr. (Om formarna ej får plats tillsammans i ugnen så är det ingen fara att ena formen väntar ute).
- Vitchoklad mousse :
Koka ihop 1/2 dl vatten och 1 1/2 dl socker 1–2 min till en simmig sockerlag. Vispa 1 dl socker med 1 dl äggvita över vattenbad. Vispa ner sockerlagen i en fin stråle i marängsmeten. Fortsätt vispa en kort stund.
- Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör ner chokladen i den ljumma marängsmeten. Vispa grädden och vänd ner grapefruktjuice i grädden. Rör ner grädden i marängsmeten.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter mycket mycket gott, vill gärna prova att göra den här. Men hur mycket vanilj extrakt ska det vara i? Det står bara 1½... 1½ vad? //Ida
Jag undrar samma sak som Ida. Jag ska försöka med vaniljsocker, hur mycket ska det vara?