Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maffig chokladtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Härlig och mäktig chokladbomb! Två kladdkakor med mjölkchokladkräm som fyllning och mörk chokladkräm till topping!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra 2 st kladdkakor.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Fäst ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant 22-24 cm. Smöra och mjöla kanterna. Smält smöret och ta det från värmen. Ha i resten av ingredienserna i en bunke, slå i smöret och blanda till jämn smet. Ha i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 10 -15 minuter. Gräddningstiden är beroende på ugn och hur kladdig man vill ha kakan. Låt kakorna stå och bli kalla kylskåp. Gör dem gärna dagen innan tårtan ska läggas ihop! Gör fyllningen och toppingen samma dag som tårtan ska läggas ihop.
  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Vispa upp färskosten och vispa sedan ner chokladen. Vispa bara tills krämen gott ihop sig. Låt krämen stå kallt ett tag om den är för lös att läggas på på en gång.
  4. Topping: Vispa grädden löst. Vispa i äggulorna en i taget. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner chokladen till krämen är jämn. Ställ i kylen ett tag. När krämen tas fram ska den vispas upp. Spritsa eller bred krämen över tårtorna.
  5. Dekorera med något gott t ex m&ms Servera med grädde eller glass till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.