Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magdalenas hallontårta special

 
Skriv ut

En riktigt fin Prinsesstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner hallonmos och citronsaft. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner mjöl, potatismjöl, salt och rivet citronskal i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda på 175 grader i 35-45 min.
  2. Fyllning: Smält smöret. Rör ner sockret. Rör ut majsenamjölet med pressad citron. Blanda med resten och rör ner hallonpurén och vattnet. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknar. Låt svalna.
  3. Rör ner äggulan. Ställ kastrullen i kallt vatten och rör tills krämen kallnat. Vispa grädde hårt och blanda den med kall kräm. Dela kakan i två bottnar. Bred kräm mellan bottnarna. Kavla marsipan som ska gå runt tårtan. Skär en 3-4 cm bred remsa och vira runt nedre delen. Fyll upp med resten av krämen.
  4. Dekorera med marsipanblad och silverkulor. Gör en ros och lägg i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.