Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magdalenas mandelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftig och god mandelkaka med havregryn som serveras med en fräsch fruktsallad och vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt havregrynen svälla i en skål med mjölk. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandellikören. Använder du riven bittermandel blandar du dem med mjölet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
  3. Rör ner havregrynsblandningen och smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i en avlång smord och bröad bakform. Strö över hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  4. Blanda fruktcocktail, kulor eller bitar av galiamelon, nektariner i bitar, kiwiskivor och snoppade och delade jordgubbar.
  5. Garnera kakan med siktat florsocker och violer och servera med vispad grädde och fruktsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.