Saftig och god mandelkaka med havregryn som serveras med en fräsch fruktsallad och vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt havregrynen svälla i en skål med mjölk. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandellikören. Använder du riven bittermandel blandar du dem med mjölet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
- Rör ner havregrynsblandningen och smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i en avlång smord och bröad bakform. Strö över hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
- Blanda fruktcocktail, kulor eller bitar av galiamelon, nektariner i bitar, kiwiskivor och snoppade och delade jordgubbar.
- Garnera kakan med siktat florsocker och violer och servera med vispad grädde och fruktsallad.
Publicerat den
29 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar