Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magdas pralintårta

 
Skriv ut

Tunn mandelbotten med kaffe-, kola- och whiskykräm. Den här godingen blir bara bättre och bättre och klarar att stå i kylen i ett par dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker till vitt skum (inte riktigt maräng, men nästan) och blanda ner riven mandelmassa och maizenamjöl. Gör två lika stora rundlar på ett smörat bakplåtspapper.
  3. Klicka ut smeten på dem och grädda dem tillsammans i ca 15 minuter. Byt plats på dem efter halva tiden så de får lika snygg färg båda två. Ta ut dem och låt dem kallna helt. Undertiden gör du den smarriga fyllningen.
  4. Häll äggulor, socker, kakao och grädde i en kastrull och sjud den försiktigt. Rör hela tiden, det får absolut inte koka häftigt för då blir det äggröra. Koka tills krämen blir tjock, ca 10 minuter. Dra kastrullen från plattan och rör ner smöret i små klickar.
  5. När krämen har kallnat brer du hälften av den över den första bottnen, lägger på den andra och brer över resten av krämen. Dekorera med rostade mandelspån, kaffebönor i choklad eller annat chokladströssel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.