Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magnolia Bakery´s banana cake

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

En ljuvlig, Amerikanskt tårta. Bananerna gör tårtan väldigt saftig och smörkolakrämen är fantastisk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 165 grader eller 140 grader för varmluft. Smörj och mjöla kanterna på 3 bakformar 21-22 cm i diameter. Täck bottnarna med ett bakplåtspapper.
  2. Mosa bananerna, blanda i citronsaft och skal. Sikta ner mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en bunke. Blanda mjölk och vinäger i en skål.
  3. Vispa smör och socker fluffigt i en bunke. Blanda ner äggen, ett i taget i smörblandningen. Vispa ner de torra ingredienserna i omgångar tillsammans med mjölkblandningen. Tillsätt bananerna och blanda väl.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt bottarna svalna. Jämna eventuellt till översidan på alla bottnar med en vass kniv.
  5. Vispa smöret fluffigt i en bunke till smörkolakrämen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan bunke.
  6. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitorna och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen är kall.
  7. Rör ner smöret i omgångar. Blanda ner den karamelliserade mjölken och rör om till en slät kräm.
  8. Lägg ihop tårtan med smörkolakräm mellan varje. Täck hela tårtan med resten av krämen och spritsa valfritt mönster. En stjärntyll när du spritsar, ger vackra "rosor".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.