Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majas salladsbröd

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Detta blir ett väldigt gott bröd att ha som tillbehör till sallad eller grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och vetemjöl till en smulig massa. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ägg, salt och socker. Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa 1 h under handduk.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta om cirka 20 * 50 cm. Pensla med smält smör. Vik plattorna tredubbla längst med och skär dem i ca 4 cm bitar. Lägg på mjölad plåt med skarven neråt. Låt jäsa ytterligare 1h.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 6 - 7 minuter i 275 grader. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.