Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majbröd

 
Skriv ut

Ett mjukt och mättande hembakt bröd med en massa smak från svarta sesamfrön.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Värm mjölken fingervarm och lös jästen i den tillsammans med honungen. Ha i vattnet och saltet. rör ner rågmjölet och sesamfröna, det smälta smöret och sist vetemjölet. Degen ska kännas ganska tung i det här skedet. Knåda, helst med maskin, i ca tio minuter. Lämna att jäsa övertäckt ca 2 timmar. Häll över degen i en smord form. Låt jäsa under duk ca en halvtimme till. Grädda ganska långt ner i ugnen i 175 grader ca 45 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.