Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Delikatess-sufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god och lättlagad men samtidigt festlig huvudrätt. Passar bra på sommaren då man gärna vill ha lite lättare, inte så tung mat. Majonäs, ost och grädde kan bytas ut mot lättare alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

Häll av konserverna i en skål. Koka riset i spadet från dessa (tillsätt ev. vatten för att få 6 dl) 18-25 min, eller tills dess vätskan kokat in. Smaksätt med paprika eller curry. Lägg riset i en smord ugnsfast form och fördela krabba, sparris och svamp över. Dela äggen. Vispa grädden tjockt, rör sedan ned majonäs och äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner i majonäsblandningen. Bred blandningen över riset, strö sedan över riven ost. Gratinera i ugn,225 grader, 15-20 minuter. Servera med en god sallad och dressing.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.