Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polsk grönsakssallad-salatka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En mustig & trevlig sallad som passar till allt från mackor till smörgåstårtor, eller varför inte som den är.

Ingredienser

Instruktioner

Finhacka alla grönsaker, äpple & ägg & lägg i en stor skål, eller bunke. Salta & peppra efter tycke & smak. Applicera senap & majonäs, blanda väl. Låt stå typ en timma för att "gluffsa till sej" lite. Smaka av med ev mer salt och/eller peppar. Går bra att ha på smörgåstårta, på mackan eller bara som den är, kanske på ett salladsblad till picnicen??

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • reszel 22 december 2008

    Utan en burk gröna ärter blir det ingen "sałatka jarzynowa"! På senare tiden började man att blanda i även majs (på burk). Majs fanns inte att köpa på 60-talet när jag åt "sałatka jarzynowa" i Warszawa. MVH Andrzej Klasén PS. Receptet på polska finns här: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/warzywa/salatka_jarzynowa

  • [email protected] 18 december 2011

    Tusen tack för receptet. Pycha! Dzieki! Jag tar nog bort löken och paprikan, (mår inte bra av det) och tillsätter gröna ärter. Wesolych Swiat/God Jul!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.