Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Bookmakertoast En  toast som är en lyxig  varm macka med en saftig och mör bit oxfilé Istället för rött kött blir samma rätt god med kycklingfilé, lax eller vegetarisk med quornfilé. Något att bjuda sina vänner på medan du skinnar dem vid pokerbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda dressingen i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka rödlök och förbered salladen genom att skölja och dra av blad. Riv pepparroten fint. Blanda Bookmaker-smeten. Låt stå i kyl.
  3. Stycka upp 4 fina bitar från oxfilén .Salt och peppra köttet. Stek köttet i smör eller olivolja så att det får färg på varje sida och låt det sedan steka/vila på svag värme i ytterligare någon minut tills stekgraden är som du vill ha den. Du kan prova att skära ett snitt eller känna om den är hård är den välstekt, som nästippen är den medium. 
  4. Dela och stek brödet vid sidan av köttet så det får lite färg dra på önskad mängd av Dijonsenapen. Lägg äggulorna separat i espressokoppar och täck med rapsolja. Ställ på en plåt och in i ugnen på cirka 70 grader och låt stå där i 20 minuter.
  5. Förslag att lägga ihop din Bookmaker toast: Lägg upp brödet på en tallrik, lägg på sallad, strö över rödlök samt ringla över dijonsenap och klicka på smeten och lägg sedan på köttbiten. Ringla över mer dressingen över köttet och lägg en hög riven pepparrot som du gör en liten grop i där du placerar äggulan. Salt och peppra på toppen och nu är din Bookmaker toast redo. Toppa med den andra delen bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.