Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunnars falukorvsgratäng i ugn

(22 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En rätt som i princip bygger på vanlig ugnsstekt falukorv men på ett annat sätt. Det blir inte så torrt utan mer som en gratäng. Riktigt gott och omtyckt av dem som provat den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva potatisen i tjocka skivor och koka dem först. Se till att de inte blir överkokta, hellre lite för hårda.
  2. Medan potatisen kokar kan man förbereda det övriga. Skiva upp falukorven, lökarna och tomaterna. Riv ost.
  3. Blanda ihop creme fraiche med lite majonäs och tillsätt en liten skvätt mjölk för att göra den lite tunnare, inte "rinnig" men lite tunnare, efter tycke och smak så klart.
  4. Smörj en djup ganska stor glasform.
  5. Nu är det bara att blanda. Jag brukar varva alltsammans tills jag fyllt formen. Glöm inte att alla ingredienserna skall finnas rakt igenom det hela, inklusive ost, senap, ketchup och crème fraiche.
  6. Sätt i ugnen på ca 200 grader i 30-45 minuter beroende på, det är en smaksak, jag föredrar att låta den stå lite längre.

Liknande recept

Kommentarer (22)

  • Heisjo 6 mars 2008

    Uppskattat av hela familjen, skulle dock välja att lägga till någon krydda nästa gång. Tex oregano, men inget måste.

  • mormormarianne 26 mars 2008

    Hej! Detta har jag lust att pröva. Ville bara säga att du har glömt att skriva om att skiva potatisen och lägga i även den, för det är väl meningen?

  • systeryster 9 april 2008

    Kanske fel på min ugn eller hur jag blandade det hela, men löken hann inte bli genomstekt på 45 minuter. bra som variation på falukorv.går säkert att variera med kryddiga korvar typ bitar av chorizo

  • kirchhoff 13 mars 2009

    Detta var jätte gott. När jag gjorde denna rätt kokte jag potatisen skivad precis innan det skulle i ugnen. Jag tror att man kan använda kalla potatis också.

  • eva_jonte 2 april 2009

    låter supergott! men om man kokar potatis innan, behöver man nog inte ha den inne mer än 20 min? eller hur gjorde ni som kokade den innan?

  • Snuttivonfesen 6 april 2009

    Detta var riktigt gott! Gjorde precis som i receptet - inget att kommentera eller tillägga - tänker göra detta fler gånger och nu ska jag skriva ut receptet till mina vänner! Bästa hälsningar!

  • ceciliaellwyn 2 november 2009

    kanon god. jag hade i gröna ärtor och purjolök istället för gul lök, blev kanon

  • christincarlsson 19 januari 2010

    Jätte god :D

  • victea 23 april 2010

    Jättegod. Jag rörde ihop cremè fraiche, majonnäs, senap och sedan blanda jag i chilisås istället för ketchup, varva allt i formen med sås och en del av osten överst. Har gjort den 2 gånger nu och en bra rätt att variera falukorv med. MVH victea

  • santafe1 1 juli 2010

    Jättegod gratäng.Kommer absolut att laga den fler gånger.Kanske lite chilisås i nästa gång.5 poäng från mig.Tack för receptet.

  • mssalmonella 16 oktober 2010

    Så otroligt gott!! Kommer laga detta massor med gånger!

  • pistro01 30 oktober 2010

    Jättegod:-)

  • cecilialindblad 24 november 2010

    Uppskattades av hela familjen!! 5 av 5 toast ;-) perfekt vardags mat! Fräste dock löken lite småmjuk innan. Blandade i senap o ketchup i röran direkt så va de bara smacka på den sen.

  • Miaria 9 januari 2011

    Supergod korvgratäng. Till er andra som funderar. Testa den. Tveka inte. Tack för det goda receptet. Skön vinterdag Miaria

  • BeritI 18 januari 2011

    Kommer att laga mer gånger, bra sätt att variera falukov på.

  • leolina 1 mars 2011

    vart ingen hit här hemma tyvärr!

  • catta53 17 mars 2011

    Jättegod ! Stekte dock löken lite mjuk först och blandade i allt (utom osten) i creme fraichén. Nästa gång ska jag ta lite mer lök och mer riven ost !

  • Huskors 23 maj 2011

    Väldigt gott!! Bra som alt. till korv i ugn..

  • Petre 24 oktober 2011

    Vi älskar detta recept :D

  • marresgodaliv 11 december 2011

    Jätte god blev den=) Jag kokade lite extra potatis som jag hade på sidan=P

  • Pokermiljon 30 september 2013

    Jättegott! Den här gör jag om :-)

  • cfrey 25 oktober 2013

    Detta blev jättegott. Vi hade lite skralt i kylen så vi använde bara 2,5 dl creme fraiche som blandades med lite majonnäs och riven ost, till sist bredders det över allt. Vi stekte också löken lite mjuk innan och brynte korven lite innan det blandades med allt annat i formen. Då vi saknade potatis tog vi ris vid sidan om istället. Verkligen supergott, tack för inspirationen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.