Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på risbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gratängen är god att bjuda på en lördagskväll lite festligare om man serverar ett gott vitt vin till. Den passar även till vardags,med då kan man bjuda på fläderblommssaft med isbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingen i bitar,häll upp riset i en glasform
  2. Koka upp vattnet, hönsbuljong, tomatketcupen + hacka 1 lök i småbitar slå det över riset tillsammans med kycklingen
  3. Ställ det i ugnen ca 10min i 225 grader
  4. Blanda ihop gräddfil + filmjölken+ osten+ vitlökspulvret + saltet+majonäsen
  5. När nästan all vätska är inkokt så slå över röran, låt den gräddas färdigt i ca 20 min. serveras gärna med franskbröd JÄTTE GOTT
  6. Är jättegod dagen efter om det blir något kvar , ex på en lite picnic i skogen ätes då kall

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.