Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosencocktail

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En räkcocktail av det mer raffinerade slaget föreslår vi i festsammanhang. Rikligt med färska räkor till varje portion och en elegant sås med frisk citron-sherrysmak och läckert rosenröd chilisås och finhackad paprika. Cocktailen är godast om den serveras riktigt kall. Det är därför praktiskt att rensa räkorna i förväg och sedan laga till "salladen" strax före serveringen. Allt enligt Mästerkocken

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa räkorna och fördela dem i vackra portionsglas. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av den noga. Finhacka eller strimla paprikan och rör ner större delen i såsen. Häll såsen över räkorna och strö resten av paprikan ovanpå.
  2. Pröva till omväxling: Sparris i botten, eller champinjoner. En aning finskuren purjolök i såsen.
  3. Gott både med och utan sherry

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.