Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med aioli

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En god fisksoppa i fransk stil. Aiolin som serveras till soppan är en mkt användbar majonäs. Den passar till grillat kött, råa grönsaker och kokt fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med aiolin. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur, rumsremperatur är att föredra. Används mixer eller matberedare är det nästan omöjligt att misslyckas med majonäsen. Blanda äggulor och senap. Tillsätt oljan droppvis medan mixern kör eller under kraftig vispning. När en del olja absorberats kan man fortsätta att hälla i en tjockare stråle. Smaksätt med vitlök, citronsaft, salt och peppar. Kyl aiolin.
  2. Skiva lök och fänkål till soppan. Stek skivorna i olivoljan så det mjuknar utan att ta färg. Häll på tomater, buljong, vin och kryddor. Låt puttra i 20-25 min utan lock. Skala under tiden räkorna. Skär fisken i lagom soppbitar. Låt musslorna rinna av väl. Sjud fiskfilén i soppan under lock tillls den är precis genomkokt. Lägg i skadjuren och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan rykande het med aiolin att klicka i och ett riktigt gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 31 oktober 2008

    God soppa! Vi hoppade över musslorna, för att vi inte tycker så mycket om dem. Inte blev det någon aioli heller - mest för att jag var lat, och för att det mest är jag som äter av den delen ... Kan gott hända det blir en 5a med aiolin till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.