Majsans morotskaka

En favorit bland morotskakor, har provat många och kommit fram till denna goda kaka. Går åxå bra att frysa med glasyren och tinas då i kyl för bästa resultat.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kaka, morotskaka, kak
Majsans morotskaka
Källa: Egen
Uppladdad av: Pinglan52
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3 tsk kanel malen
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
175 g smält smör
6 dl finrivna morötter

Glasyr:
150 g Philadelphiaost eller Creamcheese
100 g mjukt smör
6 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Rivet skal av ½-1 citron
Ca 1 msk citronsaft

Betyg (1 röst)
Antal personer
Ca 20 bita
Visningar:
7240
Sparat:
131

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader C.

Riv morötter.
Smält smöret.
Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt (lätt med elvisp).
Blanda de torra ingr. i en skål.
Rör ihop äggsockret med det smälta smöret och morötterna och tillsätt det torra ingr.

Häll ner i långpannan och fördela jämt, går lätt med en "slickepott".
Ställ i nedre delen av ugnen och grädda i 35-40 min, prova med sticka om kakan är klar.

Låt kakan kallna i långpannan.

Rör ihop glasyrens alla ingredienser, lätt med elvispens lägsta hastighet, och bred ut över hela kakan. Låt kallna (jag ställde hela i frysen en stund). Skär kakan med en vass kniv i så stora bitar du vill ha och garnera ev. med citronskal, kanderade blommor, riven choklad etc.

Hållbarhet i frys ca 3 månader.

För gluten eller laktos känsliga byt ut mjöl och smör/creamcheese.

LIKNANDE RECEPT

Morotskaka recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.