Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd - Spoonbread

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Det är ett gammalt amerikansk recept på ett majsbröd som skedas direkt ur formen... Intressant tillbehör till grillat fläsk och kyckling. Passar till frukost med ägg och bacon, bräckt skinka eller till brunch.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Värm mjölken i en stor kastrull tills den börjar sjuda. Vispa i polentan tills det blir en tjock gröt. Ta av kastrullen från värmen och rör i socker, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd i dem. Häll smeten i formen. Strö ev över lite chilipepparflagor. Grädda i cirka 40 minuter tills brödet är klart. Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 9 november 2009

    Du är majsbrödens Drottning, de äe alla lika goda. Tack så mkt o fem fina poäng.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.