Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluffigt majsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fluffigt och saftigt majsbröd med polenta och små majskorn. Gott att servera till en smakrik soppa eller bara som det är. Laktosfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser utom salt och majskorn i en bunke. Bearbeta degen kraftigt i maskin i 10 minuter eller för hand i 15 minuter. Tillsätt saltet och arbeta in det. Blanda till sist ner majskornen. Låt degen vila i bunken i 20 minuter.
  2. Ta upp degen och lägg den i en smord ugnsfast form ca 40x30 cm och låt degen jäsa i rumstemperatur en timme. Strö över majsmjöl och grädda i 225 grader i 20 minuter. Känn med en sticka så att brödet känns torrt inuti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.