Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Allergimärkning: Mjölk/laktosintolerans Övrigt: Fettsnålt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning).
  2. Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann
  4. . Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • miami69 28 juli 2009

    Var får man tag i majsmjöl ? Det jag har hittat i affärerna är endast Maizena men det kan väl inte vara det man ska använda.

  • Lennart_58 9 november 2009

    Hur gott som helst, fem P, o ett stort tack.

  • Claristar 30 mars 2010

    Nu har jag provat dessa bröd. Jag hade i lite "riktig" majs också förutom majsmjölet. Tyvärr tyckte både jag och min man att det smakade som helt vanliga bullar. Inget vi kommer göra igen.

  • WilmaZ 30 april 2011

    Majsmjöl hittar du i de flesta mataffärer. Willys är ett säkert kort. Gå dit om du har möjlighet. Suveränt gott bröd! MUMS!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.