Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Félipas fantastiska majsbröd

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Latinamerikansk mat är så mycket mer än tacos och tortillas.. Det här himmelskt goda majsbrödet blev jag bjuden på i Chile av Félipa, som jag hyrde ett litet hus av. Hon serverade det tillsammans med en mustig köttgryta. Min man och jag åt så mycket att vi fick krypa uppför stigen till vårt hus sen! Alltid när jag serverat det själv har det varit stor succe!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra och mjöla en liten långpanna. Strö över den rivna osten i botten och på sidorna.
  2. Kör majskornen i mixer och blanda med majsmjölet, 1/2 dl olja, Keso och salt.
  3. Hacka löken och fräs gyllengul i stekpanna och blanda ner den i majssmeten.
  4. Dela äggen, separera gulorna och vitorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa gulorna tjocka i en annan bunke. Blanda försiktigt ner gulorna i vitorna och sedan allt i majssmeten. Salta eventuellt lite.
  5. Häll smeten i långpannan. Klicka över lite smör.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Skär brödet i rutor och servera ljummet eller kallt, gätna till kött eller kycklinggryta.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Allimac 11 mars 2008

    Ska det verkligen vara så mycket salt i brödet? Låter väldigt gott annars!!

  • PinkLadie 18 maj 2008

    hm, tyckte att 172 dl matolja lät mycket...Fattade sen att det ska stå 1/2...

  • Lexia 21 maj 2008

    Jag tycker att det känns konstigt med 3 1 1/2 dl majsmjöl - kan det verkligen stämma??

  • Lexia 21 maj 2008

    Efter supersnabbt svar från TriBeca är det alltså 3 ½ dl majsmjöl som gäller! :-)

  • pengsan 19 juli 2008

    Nu har jag bakat ditt bröd och det var verkligen jättegott!Lägger in en bild. Ha en bra dag! "Pengsan"

  • Lennart_58 9 november 2009

    Ett väldigt gott majsbröd, lite arbetsamt för en novis, vid sin spis, men, det gick jättebra. Receptet gjorde halva jobbet, minst. Tack ska du ha, o fem fina poäng i betyg.

  • matmymlan 3 augusti 2013

    Gjort en jättesats Gazpacho och mindes att jag sparat ett majsbröd här, blir perfekt till! Bara en fråga: det finns lite olika former av majsmjöl. Det gula mkt finmalda latinamerikanska är inte alltid tillgängligt, så funkar det med italiensk polenta? El måste polentan kokas upp först i vätskan som en gröt så det inte blir rena tegelstenen i kistan? Vore glad om nån som har koll ville dela med sig om det. Förresten var det nån som undrade om saltet. Majsbröd är väldigt naturligt sött, så det behövs för balansen ;) Ska bli kul att prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.