Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det dagliga brödet i vilda västern.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220º. Stek baconet tills det blir knaprigt och finhacka chilin. Lägg smöret i en liten rågbrödsform och ställ in i ugnen några minuter. Ta ut den när smöret har smält.
  2. Under tiden vispar man ihop ägg och filmjölk. Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner det torra i mjölken tillsammans med chili och bacon.
  3. Vänd och vrid på formen så att smöret fördelas jämnt och häll ner resten av smöret i degen. Häll degen i formen och grädda cirka 30 minuter tills brödet är härligt brunt och genomgräddat.
  4. Testa med en trästicka efter 25 minuter. Om något fastnar på stickan ska brödet gräddas en stund till. När det har svalnat kan det skäras upp och ätas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 9 november 2009

    Görgött, en klar femma, o tackar tackar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.