Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här brödet är en fullträff, lätt att göra och supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet (37 grader) och tillsätt olja och salt. Tillsätt dinkelsikt och polentagryn, men spara 1 msk till dekoration, och blanda till en deg. Den ska vara ganska lös. Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 min.
  3. Strö 1 msk polentagryn över bröden och grädda i mitten av ugnen i 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Becazinha 31 mars 2010

    Hej! Jag undrar hur konsistensen blir på det färdiga brödet? Jag har nämligen provat att baka majsbröd förut men råkade väl ut för ett riktigt kasst recept. Kan man byta dinkel mot vete eller rågsikt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.