Det här brödet är en fullträff, lätt att göra och supergott!
Instruktioner
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet (37 grader) och tillsätt olja och salt. Tillsätt dinkelsikt och polentagryn, men spara 1 msk till dekoration, och blanda till en deg. Den ska vara ganska lös. Skölj majsen väl och arbeta in kornen i degen. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Skär tre snitt genom brödet med en mjölad kniv så du får fyra längder. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 20 min.
- Strö 1 msk polentagryn över bröden och grädda i mitten av ugnen i 20 min.
Publicerat den
23 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Jag undrar hur konsistensen blir på det färdiga brödet? Jag har nämligen provat att baka majsbröd förut men råkade väl ut för ett riktigt kasst recept. Kan man byta dinkel mot vete eller rågsikt?