Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd från Paraguay

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här brödet från Paraguay innehåller majsmjöl, inte majsstärkelse. Brödet bakas i form, smaksätts med ost och serveras som ett mättande tillbehör till sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smörj bottnen i en rak fyrkantig form, ca 25x30 cm, med 1 msk av smöret. Strö över vetemjölet och skaka formen så att det fördelar sig jämnt.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg.
  4. Kör majskornen i mixer tills det blir en helt slät massa.
  5. Häll den i en stor skål. Blanda ner majsmjöl, mjölk, ½ dl olja, den rivna osten, löken och saltet.
  6. Vispa vitorna riktigt fasta och gulorna till en ljus tjock massa. Vänd ner vitorna i gulorna och blanda till sist ner äggsmeten i majssmeten.
  7. Häll alltsammans i bakformen, klicka över resterande smör och grädda brödet i ca 30 minuter.
  8. Låt det vila innan det stjälps upp och skärs i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.