Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd med cheddar, lök- och grön chili

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Supergott bröd att äta som tillbehör, tex. till grillat eller på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs varsamt löken i smör tills den är lite klibbig och karamelliserad, 15 - 20 minuter. Rör om då och då. När löken börjar bli färdig, skärs majskornen loss från majskolvarna och läggs ner i löken för ytterligare några minuters stekning. Låt svalna något.
  2. Blanda ordentligt i en bunke ägg, polenta, mjölk, bakpulver, vetemjöl, flingsalt, svartpeppar och det mesta av osten. Rör ner lök - och majsblandningen och chili. Klä en bakform med bakplåtspapper, stjälp i smeten och fördela den jämnt.
  3. Strö över chilistrimlor och och grädda brödet i 35 - 40 minuter. Efter 25 minuter strös resten av osten över. Ytan ska bli gyllene och brödet ej klibbigt. Servera det genast, blir som godast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.