Allergimärkning: Mjölk/laktosintolerans
Övrigt: Fettsnålt
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning).
- Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter.
- Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann
- . Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.
Publicerat den
28 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Var får man tag i majsmjöl ? Det jag har hittat i affärerna är endast Maizena men det kan väl inte vara det man ska använda.
Hur gott som helst, fem P, o ett stort tack.
Nu har jag provat dessa bröd. Jag hade i lite "riktig" majs också förutom majsmjölet. Tyvärr tyckte både jag och min man att det smakade som helt vanliga bullar. Inget vi kommer göra igen.
Majsmjöl hittar du i de flesta mataffärer. Willys är ett säkert kort. Gå dit om du har möjlighet. Suveränt gott bröd! MUMS!