En matupplevelse utöver det vanliga. Fantastiska smaker och konsistenser!
Instruktioner
- Sky:
Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Låt skyn koka ihop tills ca 1½ dl återstår.
- Kål:
Ansa och finstrimla kålen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs kål, vitlök och lök mjuka i smör i en kastrull. Låt koka långsamt ca 30 minuter. Salta.
- Bakade jordärtskockor:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala jordärtskockorna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt. Ugnsbaka dem mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Kyckling:
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Salta kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 25 minuter. Ta ut och låt kycklingen vila i rumstemperatur ca 10 minuter.
- Créme:
Skala och koka skockorna i grädde och mjölk i en kastrull tills de är sönderkokta. Låt skockorna rinna av och lägg dem i en mixer. Mixa dem slätt och salta. Späd med gräddmjölken vid behov.
- Sky:
Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Blanda ner dem i skyn och låt den koka upp.
- Fördela jordärtskockscréme i botten på tallrikar. Skär kycklingen i bitar och lägg dem på crémen. Lägg kål och jordärtskockor vid sidan om. Häll över skyn och garnera med smörgåskrasse.
Publicerat den
18 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar