Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majskyckling med jordärtskockscréme och champagnevinägersky

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En matupplevelse utöver det vanliga. Fantastiska smaker och konsistenser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sky: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt vatten, fond, vinäger och timjan. Låt skyn koka ihop tills ca 1½ dl återstår.
  2. Kål: Ansa och finstrimla kålen. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs kål, vitlök och lök mjuka i smör i en kastrull. Låt koka långsamt ca 30 minuter. Salta.
  3. Bakade jordärtskockor: Sätt ugnen på 200 grader. Skala jordärtskockorna och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olja och strö över salt. Ugnsbaka dem mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Kyckling: Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Salta kycklingfiléerna. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68 grader innertemperatur, ca 25 minuter. Ta ut och låt kycklingen vila i rumstemperatur ca 10 minuter.
  5. Créme: Skala och koka skockorna i grädde och mjölk i en kastrull tills de är sönderkokta. Låt skockorna rinna av och lägg dem i en mixer. Mixa dem slätt och salta. Späd med gräddmjölken vid behov.
  6. Sky: Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Blanda ner dem i skyn och låt den koka upp.
  7. Fördela jordärtskockscréme i botten på tallrikar. Skär kycklingen i bitar och lägg dem på crémen. Lägg kål och jordärtskockor vid sidan om. Häll över skyn och garnera med smörgåskrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.