Tryffel och parmesan samt majskolv och pancetta gör den här rätten till en riktig smakexplosion.
Instruktioner
- Koka majskolvarna i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Lägg pancettaskivorna på ugnsgaller och sätt in i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter tills de är hårda och knapriga som chips.
- Bryn kycklingfiléerna i smör i stekpanna. Sätt in i 100-120 grader varm ugn i ca 15 minuter.
- Blanda olja, parmesan, citronsaft och tryffelolja i blender eller med stavmixer. Dela den kokta potatisen i halvor och rör ner dem i vinägretten tillsammans med halverade körsbärstomater och basilikablad.
- Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg upp på tallrikar tillsammans med potatisen. Skär majskolvarna i 3 bitar vardera och gör en skåra tvärsöver. Stick ner ett pancettachips i skåran. Garnera gärna varje tallrik med droppar av olivolja med en liten droppa balsamicovinäger i.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar