Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majskyckling med vårens smaker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tryffel och parmesan samt majskolv och pancetta gör den här rätten till en riktig smakexplosion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Lägg pancettaskivorna på ugnsgaller och sätt in i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter tills de är hårda och knapriga som chips.
  2. Bryn kycklingfiléerna i smör i stekpanna. Sätt in i 100-120 grader varm ugn i ca 15 minuter.
  3. Blanda olja, parmesan, citronsaft och tryffelolja i blender eller med stavmixer. Dela den kokta potatisen i halvor och rör ner dem i vinägretten tillsammans med halverade körsbärstomater och basilikablad.
  4. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg upp på tallrikar tillsammans med potatisen. Skär majskolvarna i 3 bitar vardera och gör en skåra tvärsöver. Stick ner ett pancettachips i skåran. Garnera gärna varje tallrik med droppar av olivolja med en liten droppa balsamicovinäger i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.