Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsmjöls- och mandelskorpor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa skorpor är både laktos- och glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka 2 ½ dl mandel i en matberedare. Blanda den hela mandeln med majsmjöl, maizena, bikarbonat och kanel.
  2. Vispa ägg, socker, honung, matolja och vaniljsocker. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en slät deg.
  3. Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i ca 25 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen. Låt längderna svalna, skär dem sedan diagonalt i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.