Smakrik och färgglad soppa som serveras med en krämig dipp och frasiga tortillatårtbitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten. Fräs de hackade grönsakerna i hälften av olivoljan. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Låt majskornen rinna av. Blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 6 minuter. Mixa majsen slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Böndipp:
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med vatten, olivolja, limesaft och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
- Tortillas:
Skär tortillabröden i tårtbitar och pensla dem med resten av oljan. Krydda dem med 1 krm salt och cayennepeppar. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg.
- Hacka koriandern och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillatårtbitarna.
Publicerat den
11 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar