Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makalös svampsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämig, smakrik och helt underbar är denna soppa som toppas med ett knaprigt strössel och gräslökscréme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen och skär stora exemplar i mindre bitar. Stek den i omgångar- först i en torr panna och när vätskan kokat bort, lägg i en klick smör. Salta, peppra och smaka av med lite chiliflingor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv zucchinin grovt och kvarta champinjonerna. Stek allting i smör i soppkastrullen tills vätskan kokat bort. Slå på 1 liter svampbuljong och mixa soppan slät. Tillsätt grädden och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Blanda ner den smörstekta svampen, spara eventuellt några bitar att garnera med. Stek bacontärningarna knapriga. Låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda créme fraiche med konjak och fint skuren gräslök.
  4. Servera soppan toppad med en klick gräslökscréme och baconströsslet. Ett lantbröd är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.