Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronilåda med skinka och purjolök

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Billigt och gott. Servera med en god sallad eller rivna morötter till.

Ingredienser

Instruktioner

Koka makaronerna enligt förpackningens anvisning. Skölj den strimlade purjolöken. Fräs purjolöken i matfett i en panna några minuter. Skär skinkan i tärningar. Låt den fräsa med några minuter. Blanda makaronerna med det frästa och häll alltsammans i en lätt smord form. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över. Strö på riven ost. Grädda lådan i ugn i 200 grader, ca 30- 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lenajeanette 5 augusti 2008

    Enkel och god! Lätt att göra. Sonen åt med god aptit och bara det är ju högsta betyg. Ett recept att återkomma till.

  • matdave 7 februari 2009

    underbar "lättgjord bas" sen kan man slänga i vad som man vill, serveras gärna med lingonsylt tack!

  • ELVYIREN51 2 mars 2009

    Detta recept har jag gjort många gånger,har exakt detta recept i min samling sedan 1996.En av husmanskostens verkliga klassiker,en mycket god och mättande middagsrätt. TIPS: Skinkan och purjolöken kan bytas ut mot rökt lax och dill.

  • MosterA 7 november 2010

    Gott! Jag ökade dock på både ägg o mjölk. Tack för receptet.

  • GoldenHeart 30 januari 2011

    Mycket gott recept! :)

  • cuddly96 10 juli 2011

    En kanon god "låda" jag är svag för lök så jag hade i en gul lök oxå + 2 burkar Créme Bonjour med taco smak som jag hade i kylen... Super smarrigt blev det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.