Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makens favoritpaj

(1 kommentar)  
Makens favoritpaj Makens favoritpaj
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Det blir mycket mmm och mums när den här lagas till maken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet Det är viktigt att smör och vatten är kallt. Använd gärna mixer/foodprocessor men arbeta snabbt. Mixa smör och margarin till en grynig massa. Tillsätt saltet. Tillsätt vattnet. Stanna mixern när degen är en degboll. Lägg degen i en skål eller plastpåse. Låt vila i kylskåpet i minst en timme.
  2. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Använd gärna en gaffel för att nagga kanterna på sidorna. Nagga även botten så att den inte sväller upp.
  3. Ställ in i kylen i minst 30 minuter. Det går snabbare i frysen.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Koka broccolin i fyra minuter. Häll av vattnet.
  5. Förgrädda pajskalet i 175 grader i 15 minuter. Ta ut skalet och låt det svalna.
  6. Lägg i broccoli, tomater, paprika och oliver. Rör i hop västerbottenost, ägg, mjölk, svartpeppar och salt. Häll i skalet. Grädda i 175 grader i 25 minuter. Strö över gratängosten och grädda i ytterligare 10 minuter.
  7. Servera med sallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • daydreamer 4 februari 2009

    Låter gott! =) Undrar om min karl också gillar den ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.