Italienska smaker är verkligen gott till makrillen.
Med färskpotatis och sparris blir potatissalladen somrig.
Instruktioner
- Tina ev fisken enl anvisning på förpackningen.
- Skär bort de nedersta 2 cm av sparrisen. Dela sparrisarna i tre delar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden, lägg i sparrisen och låt koka klart. Dela potatisen i kvartar.
- Skölj citronen och riv det yttersta skalet. Halvera och pressa ut juicen. Blanda det med 1 dl vatten, buljongtärningen, oljan, 2 krm salt och 1 krm peppar i en kastrull. Koka upp.
- Häll dressingen över den varma potatisen och sparrisen. Låt dra en stund.
- Bre ca 2 tsk pesto på varje fiskfilé, salta och peppra. Vik ihop med skinnsidan ut och stek eller grilla ca 5 min per sida.
- Riv parmesan och hacka ruccola. Blanda ner detta i potatissalladen och servera till fisken.
Publicerat den
9 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god kombination! Gott med peston till makrill. Jag gjorde potatissalladen med vanlig potatis, det gick bra, men det är nog ännu godare med färsk potatis.