Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrillfilé med krusbärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krusbär och nystekt makrill blir en smakrik kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Doppa köttsidan på makrillfiléerna i vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek dem med skinnsidan nedåt. Vänd och stek klart på andra sidan.
  2. Spar några krusbär till garnering och lägg resten i en kastrull. Sjud på svag värme med vatten utan lock i ca 20 minuter. Kör i en mixer till en slät sås. Smaksätt med grädde, socker, muskot, salt och peppar. Låt såsen få ett uppkok.
  3. Hyvla zucchini och fänkål i tunna skivor på längden med en osthyvel. Servera fisken med kokt potatis, sås och hyvlad zucchini och fänkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.