Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgratinerad makrillfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När jag var liten och hälsade på mormor och morfar i Bohuslän brukade vi äta det här till lunch efter vi varit ute och fiskat. Så det var verkligen pjurfärsk makrill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har frysta filéer så låt de tina så de kan säras, om du har hela rensade fiskar, så behövs inget göra.
  2. Lägg de i en ugnsfast form, salta gärna lite på fisken innan tomatskivor läggs på och dill strös över.
  3. Häll sedan på grädden och strö över osten och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, känn på fisken eller sära på den för att se att den verkligen är färdig. Hela fiskar tar lite längre tid på sig och kan kräva mera grädde.
  4. Servera med kokt potatis

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • missvanilla 27 november 2008

    Jag hade kokt skivad potatis i gratängen.Det blev också gott.

  • anluk 12 september 2010

    Jättegott och så smidigt. Perfekt mat!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.