God makrillfilé med frasigt täcke av soltorkade tomater, pinjenötter och rödlök.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär soltorkade tomater i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär försiktigt med en vass kniv mitt i fisken så att den går att vika ut till två sammanhållna filéer.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (passa noga, de bränns lätt vid) Blanda ströbröd, tomater, kapris, pinjenötter, lök, finhackad persilja, oregano, salt, peppar, olivolja och citronsaft i en skål.
- Salta och peppra på fiskfiléerna runt om. Lägg dem i en smord ugnsform och fördela kryddtäcket över filéerna. Smula lagerbladen över fisken och skeda över lite olivolja.
Sätt in fisken i ugnen och stek den i 15-20 minuter. Ta ut formen och skeda över mandarinsaft.
- Undertiden som fisken ugnsteks, ansa fänkålen och skär den i skivor på längden så att de håller ihop. Koka fänkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, men fortfarande har sin spänst kvar. Häll av vattnet och lägg ner smöret i kastrullen. Skaka kastrullen försiktigt så att smöret blandar sig med fänkålen.
- Servera fisken med fänkålen och kokt potatis eller potatismos.
Publicerat den
4 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar