En underbar fiskrätt med knaperstekt makrill, gräddstuvad spenat och citronsås som ger extra mycket järn och vitaminer.
Instruktioner
- Ta av basilikabladen från stjälkarna och mixa basilikabladen med olivoljan i en matberedare eller mixer. Koka upp saltat vatten i en låg, vid kastrull. Skala och skiva potatisen och förväll den 7-10 minuter tills den har mjuknat.
- Skölj, ansa och strimpa spenatbladen. Förväll spenatbladen i lite vatten 1-2 minut, låt dem rinna av väl. Lägg tillbaka spenatbladen i kastrullen. Häll ner grädden. Värm upp. Krydda med salt och peppar.
- Salta och peppra makrillfiléerna på båda sidor. hetta upp matfettet i en stekpanna och stek 3-4 minuter på varje sida. Lägg över makrillen på ett förvärmt fat och håll dem varma.
- Såsen: Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen någon minut. Vispa ner fiskbuljongen och sjud upp under omrörning. Smaka av med citronskal och färskpressad citronsaft.
- Häll upp såsen på tallrikar. Lägg på potatisskivor och spenat. Lägg makrillen ovanpå och droppa över basilikaoljan. Servera genast.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott!
Mycket gott! Det kommer vi att göra igen. Ett plus utöver den goda smaken är att det ser vackert ut på tallriken också.