- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Se hit! alla älskare av makrill i tomatsås!! Här är ett enkelt superduperrecept! Känner att jag måste "snirkla" in lite fisk i menyn...
Instruktioner
- Hacka samman smör, mjöl och havregryn till en grynig massa. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen. Vila kallt 30 min.
- Sätt ugnen på 200º
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm, nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 min. Ev med folieremsor.
- Mosa sönder makrillen tillsammans med tomatsåsen. Bred ut i pajskalet. Strö över ost och ev klippt persilja.
- Vispa samman kesella, ägg och mjölk med lite salt och vitpeppar och häll det överst.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ÅH detta måste jag testa - älskar makrill i tomatsås! :)
fantastiskt god... bli matlåda imorgon såvida inte gubben har ätit upp resten som fanns kvar=)
Ok, får erkänna att jag inte alls älskar makrill i tomatsås, men jag har lärt mig äta det ... När nu det är sagt - JÄTTEGOD paj!! Gubben tog tre gånger, jag åt mig stoppmätt och lilla treåriga, kräsna dottern tog om! Kommer så absolut göra den här många gånger! Tack för ett gott recept!
Supergod!!!
Det här var riktigt gott, kommer att göras många gånger. En 5:a till dig.
Super god !