Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makrillsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är Bohusläns landskapsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken och potatisen i småbitar och fräs i oljan. Tillsätt vattnet, vinet och vinägern. Skär fisken i fina bitar och koka lätt, även rommen kokas i buljongen. Tag upp fisk och rom och ställ åt sidan.Tillsätt grädden i buljongen och låt koka sakta några minuter.
  2. Mixa soppan i mixer tillsammans med rikligt med dill (spar lite till garnering). Smaka av med salt och peppar. Sila och kyl väl.
  3. Anrättas i djupa iskalla tallrikar med garnityren och dillkvistar, samt fisken och rommen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.