Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makroner med nötkrämsfyllning

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smälter i munnen, helt gudomliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv hasselnötter fint och blanda med florsockret. Vispa äggvitor med elvisp, tillsätt socker och vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner nöt- och florsockerblandningen. Spritsa 40 klickar (5 krona i stl) på plåtar med bakpapper på. Grädda i 12 minuter i 150 grader.
  2. Dra undan bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna på köksbänken. När kakorna är helt svalnade använd en tårtspade för att försiktigt lossa kakorna från pappret. Klicka en klick Nutella på hälften av kakorna och ta resten av hälfterna och tryck försiktigt ihop till en kaka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • imminn 2 december 2009

    Hej! Jag vill fråga dej om vad jag gör för fel när jag bakar dessa. Jag har försökt två gånger och samma dåliga resultat. De smakar ju bra, men de ser inte kloka ut. För det första så skulle jag ju inte kunna spritsa ut dem, för de flyter ut självmant. Vid ungefär halva baktiden så ser de jättefina ut, med en glansig yta. Därefter så flyter underdelen ut och den fina ytan blir för sej. När jag sen försöker få av dom från blakplåtspapperet så är det ju bara ett skal och resten är kvar som en kladdig massa. Jag tror inte att värmen eller var jag har dem i ugnen skulle vara något fel, för jag har dem i mitten. Har du något gott råd att ge mej. Panik!!!!! MVH// Imminn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.