Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makroner till glögg eller te

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Först tummar man ut degen i formarna. Sen fyller vi med den goda smeten, gräddar medan vi äter något gott. Och värmer glöggen medan kakorna svalnar. Mumsigt!!! De går utmärkt att spara flera dagar. Bakas i t ex muffinsformar eller pastejformar, men ej för stora - kakorna är härligt mäktiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman vetemjöl, smör och florsocker till en deg. Rulla ihop degen och lägg kallt i plastfolie i ett par timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skär degen i mindre bitar och tryck ut dem i formarna. Grädda i ca 4 minuter mitt i ugnen.
  3. Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare. Blanda i det rumsvarma smöret. Rör i ägget och resten av ingredienserna och blanda väl.
  4. Fyll skalen till ca 3/4 med mandelblandningen, strö ev. över mandelspånen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna på galler. Strö ev. på florsockret precis före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 30 november 2011

    Öh...vad menas med 50 g kakfyllning?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.