Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maldom

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

God färsrätt från mellanöstern med mycket grönsaker i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva aubergine och squash och stek med lite salt i olja.
  2. Finhacka en tredjedel av paprikan, löken och vitlöken och lägg i en bunke. Klipp ner persilja, salta och peppra samt ha i köttfärsen och blandade ordentligt.
  3. Skiva resten av paprikan. Varva aubergine, färs, squash och paprika och ställ det i en ugnsform.
  4. Sätt in det i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
  5. Under tiden fräser man tomatpurén i lite olja och tillsätter de passerade tomaterna, lite salt och lite paprikapulver. Sen får det koka ihop lite.
  6. När 20 minuter har gått slår man över tomatsåsen och ställer sen in gratängen en kvart till.
  7. Servera med kokt ris eller burgul. Haricots verts, fräsch sallad och yoghurt är också gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.