Med sting i....
Med tryckkokare minskas tillagningstiden. Chiligrytan blir klar på en halvtimme i stället för på tre timmar.
Instruktioner
- Dela, kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka vitlöken. Skär fikonen i grova bitar. Putsa och skär köttet i grytbitar. Strimla baconet. Bryn kött och bacon i omgångar i olja i en stekpanna.
- Fräs tomatpuré, vitlök, chilipulver och spiskummin i olja i en stor gryta/kastrull någon minut. Lägg i kött, bacon, strimlad chili, fikon, inlagd jalapeño, torkad chilifrukt, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander. Tillsätt lite vatten om inte allt kött är täckt.
- Koka upp och låt småkoka under lock tills köttet faller isär, det tar minst 3–4 timmar. Rör då och då, så att det inte bränner fast i bottnen. Smaka av med salt. Servera med bröd, gräddfil och riven västerbottenost.
Publicerat den
2 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar