Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

glöm inte att sätta in gratängen i ugnen omgående, försökte förbereda dagen innan, då blev det en grynig massa i stället för en jättegod gratäng. Serveras till kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jättegod potatisgratäng som du inte misslyckas med. Ett recept där man kokar potatis och lök som ger ett mycket bra resultat.
  2. Skala potatis och skär i skivor. Skär lök och hacka i små bitar. Häll mjölk och vispgrädde, salt, peppar och ev. vitlök. i en stor kastrull och lägg i potatis och lök. Låt koka upp och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Att man kokar detta gör att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka. Häll allt i en ugnsform. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i 20 mintuer

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • [email protected] 12 oktober 2011

    Hejsan. Detta låter ju väldigt gott. En fråga bara, om jag ska förbereda dagen innan. Hur lång förbereder jag då? Tills att jag häller upp det i långpannan? Så gratinerar jag den dagen efter?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.