- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
glöm inte att sätta in gratängen i ugnen omgående, försökte förbereda dagen innan, då blev det en grynig massa i stället för en jättegod gratäng.
Serveras till kött eller fisk.
Instruktioner
- Jättegod potatisgratäng som du inte misslyckas med. Ett recept där man kokar potatis och lök som ger ett mycket bra resultat.
- Skala potatis och skär i skivor. Skär lök och hacka i små bitar.
Häll mjölk och vispgrädde, salt, peppar och ev. vitlök. i en stor kastrull och lägg i potatis och lök. Låt koka upp och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Att man kokar detta gör att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka.
Häll allt i en ugnsform. Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i 20 mintuer
Publicerat den
2 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan. Detta låter ju väldigt gott. En fråga bara, om jag ska förbereda dagen innan. Hur lång förbereder jag då? Tills att jag häller upp det i långpannan? Så gratinerar jag den dagen efter?