Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bräserat ankbröst med svart sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fin mat att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av köttbitarna med papper och snitta den feta sidan i ett glest rutmönster ner till muskeln. Gnid både köttsidan och den feta sidan med ingefära, salt och peppar. Hetta upp stekpannan till högsta värme och lägg i en klick smör.
  2. Bryn först den feta sidan av ankbröstet, sedan köttsidan till fin färg, 3-4 minuter på varje sida. (Så här långt kan du förbereda ett par timmar i förväg.) Lägg över i ugnsform och efterstek mitt i 175 grader varm ugn cirka 15 minuter (17 om du inte vill ha köttet rosa inuti).
  3. Tag upp och täck med alfolie. Lägg tjock handduk över och låt vila minst 10 minuter innan du skär upp köttet i halvcentimetersskivor, lite på snedden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.