Perfekt att förbereda dagen före.
Instruktioner
- Skär köttet i 3cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar. Lägg köttet i en större gryta.
Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
- Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och ktyddor.
- Koka upp och låt sjuda i ca 1½ timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt.
- Skär championerna i halvor. Skala scharlottenlökarna. Tillsätt championer och scharlottenlökar i grytan och låt koka i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och ugnsrostade grönsaker.
- Ugnsrostade grönsaker. Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackor och morötter. Skär dem på längden i bitar. Skär paprikan i stora bitar. Skala vitlöksklyftor.
Lägg grönsakerna i en långpanna. Klicka över 1 msk smör och ringla över olivolja. Salta och peppra. Tilllaga mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd grönsakerna då och då.
Publicerat den
11 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar