Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins goda höstgryta med ugnsrostade grönsaker

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Perfekt att förbereda dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 3cm stora bitar. Salta och peppra lätt. Bryn köttet i omgångar. Lägg köttet i en större gryta. Tillsätt vinet och fyll på med vatten så att det täcker köttet.
  2. Skala och dela den gula löken i kvartar. Skala och hacka vitlöken. Tillsätt fond, tomatpuré, gul lök, vitlök och ktyddor.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 1½ timme. Hit kan grytan förberedas. Ställ i så fall kallt.
  4. Skär championerna i halvor. Skala scharlottenlökarna. Tillsätt championer och scharlottenlökar i grytan och låt koka i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och ugnsrostade grönsaker.
  5. Ugnsrostade grönsaker. Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackor och morötter. Skär dem på längden i bitar. Skär paprikan i stora bitar. Skala vitlöksklyftor. Lägg grönsakerna i en långpanna. Klicka över 1 msk smör och ringla över olivolja. Salta och peppra. Tilllaga mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd grönsakerna då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.