Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins härliga fetaostpaj med skinka och spenat

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ruskit god paj. Underbar på sommaren, då den ger en härlig salt smak från fetaosten och skinkan, spenaten gör motsatsen och ger en mild undersmak. Pajskalet blir härligt knaprig och är dessutom gjord på rapsolja och dinkelmjöl, vilket även gör den nyttigare. Vi brukar ha den till kräftskiva, vilket är en riktig hit, men också som ensamrätt med en sallad till. Du kommer inte bli besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med pajdegen. Blanda samman dinkelmjöl, vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och olja. Rör med en sked tills allt har blandat sig väl och blivit en fin deg. Tryck ut den i en pajform (förslagsvis inte en springform, utan helst en med lägre kanter, annars blir det väldigt tunt) och nagga med en gaffel. Låt gärna stå i kylen en stund. Grädda 10 minuter i ugnen.
  2. Under tiden kan du strimla skinkan i lagom stora bitar och skölja spenaten. Torka gärna av den lite så den inte är alltför vattnig när den ska i pajen. Ett tips är att lägga den på en kökshandduk och torka lite lätt.
  3. Ta ut pajskalet och vispa samman äggstanningen. Lägg på skinkbitarna i pajskalet, därefter spenaten (det är ingen fara om det ser "överfullt" ut; spenaten krymper ihop i ugnen) och smula sist över fetaosten. Häll äggstanningen över pajen och grädda cirka 30 minuter i ugnen, den är klar när fetosten fått lite färg och äggstanningen stelnat. Gör gärna en god sallad under tiden, kanske med paprika och tomat. Låt gärna stå några minuter innan den serveras, annars kan den bli "rinnig".
  4. Smaklig måltid! Lämna gärna en kommentar eller sätt betyg om du blir nöjd med pajen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Rottnaby 12 augusti 2010

    Jag undrar om det går att kyla ner den och värma upp den senare eller dagen efter? Har du testat det eller blir den rinnig då?

  • Calvaro 15 april 2011

    Jätte god! Jag använde 400g frusen bladspenat som jag först värmde och sedan kramade ur så mycket vätska så möjligt. Det fungerade också bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.